Image

Eigenwijs Programma

Middagbegeleiding en schoolvakanties
Image
Image
Plaatje Eigenwijs bij PPTimmers Middag begeleiding

Middagbegeleiding Iedere schooldag

Ieder schooldag tussen 14:00 en 17:30 bieden wij gespecialiseerde middag begeleiding.
Lees meer +
Plaatje Gezinsactiviteiten

Gezinsactiviteiten tijdens schoolvakanties

Iedere schoolvakantie is er een mogelijkheid voor gezinnen om zich in te schrijven op de gezinsactiviteiten. Denk aan een mountainbike tocht, lasergamen, ouder en kind Yoga, etc.. allemaal om samen met het gezin actief aan de slag te zijn.
Plaatje 4vakantie

Vier VakantieIedere schoolvakantie

3 dagen per week in de schoolvakantie bieden we allerlei activiteiten aan. Dat gaat altijd gepaard met een thema. Denk aan Spionage, Carnaval, of Winter. Ook voor tieners van 14+ zijn er allemaal activiteiten. Denk aan boogschieten, bootcamps, mountainbiken of zelfs slacklinen. 

Image

Een fijne sfeer staat voorop. We zorgen voor een positieve manier van begeleiding. Zo start de middag met z'n allen in de kring. We drinken wat samen en de verschillende activiteiten worden uitgelegd.

Eigenwijs biedt de '1-2-3 keuze' aan activiteiten. We doen iets creatiefs, actiefs en iets speciaals. Ieder kind mag kiezen uit 2 van de 3 activiteiten.

Het allerbelangrijkst is dat je weet dat participeren niet nodig is, maar je bent er wel altijd bij, samen met het toezicht.

Speciale activiteiten zijn: hutten bouwen, wandelen met de hond, koken, enzovoort.

Creatieve keuze: bijvoorbeeld maskers maken. Komende sportzomer maken we bijvoorbeeld medailles of timmeren we een tafelvoetbalspelletje.

Actief: voetbal, boot camp of wat we ook kunnen bedenken om lekker met z'n allen een leuke actieve activiteit te doen.

De doelgroep is kinderen van 6 jaar tot en met ongeveer 12 jaar. In principe basisschool leeftijd.

Per middag zijn er maximaal 18 kinderen.

Kinderen komen uit de gemeente Geertruidenberg, Drimmelen en Oosterhout.

Je hebt een verwijzing/beschikking nodig van de gemeente.

Kleding
We gaan natuurlijk allerlei leuke activiteiten doen. Je kleding kan hierbij vies raken. Wil je dat liever niet met je schoolkleren? Zorg dan voor een extra setje kleding.

Medicatie
Medicatie gaat in eigen beheer van kinderen. Eigenwijs kan meedenken in tijd (alarm zetten bijvoorbeeld).

Wat we niet doen: medische handelingen of toedienen of opslaan van medicijnen.

Iedere door de weekse middag tussen 14:00u en 17:30 (op vrijdag is er geen activiteit). 
Je kunt je kind tussen 17.00 en 17:30 ophalen. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de locatie zijn we bij Scouting Raamsdonksveer aan de NION Plas. Als het anders is, dan hoor je dat van ons.
Je wordt opgehaald bij jouw school. Ouders halen de kinderen zelf weer op.
Je hebt een beschikking gekregen voor jeugdhulp. Je kunt je daarna aanmelden. We nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek met de zorgcoordinator en/of de pedagogisch begeleider. 

Tijdens het kennismakingsgesprek stellen we ook met elkaar doelen samen waar we aan gaan werken. Daarna kun je als het goed is deelnemen aan de eigenwijze middagen.
De groep en het groepsgevoel is belangrijk. Daarom willen we je vragen om niet zomaar af te zeggen. Natuurlijk zijn er speciale gelegenheden zoals een kinderfeest (we geloven namelijk ook dat sociale activiteiten goed zijn voor de ontwikkeling). Meldt je als er iets speciaal is op tijd af, liefst een paar dagen van te voren. 

Stuur een mail naar eigenwijs@pptimmers.nl of bel: +31 85 485 9200