Missie en Visie

Missie

De missie van Eigenwijs is om kinderen een eerlijke kans te geven in een kritische maatschappij, waar grote druk gelegd wordt. Kinderen verdienen kansen, onafhankelijk uit welk gezin ze komen. Kansen creëren betekent mogelijkheden bieden.

Het betekent (opnieuw) kijken naar een kind en de reden achter het gedrag. Met het her-labelen van datzelfde gedrag, het zien van de alternatieven en de kans geven om te herstellen, vergroten we de veerkracht en zijn de kinderen weerbaarder tegen de maatschappelijke druk. Waardoor ze uiteindelijk hun eigen dromen waar kunnen maken.

Visie

Eigenwijs ziet dat ieder kind uniek is en zich ontwikkelt op eigen wijze. Zij zet zich op positieve ontwikkeling. In een veilige omgeving, met vaste medewerkers en een vaste structuur wordt het mogelijk om weer te kijken naar de mogelijkheden van een kind. De basisuitgangspunten van het Klimaat van Aandacht van Stichting Heppie, onderdeel van Het Vergeten Kind, speelt hierin een belangrijke rol. Eigenwijs gaat ook verder dan dat. De ontwikkeling zet zich op zo normaal mogelijke wijze in. Dat betekent een actieve participatie in de maatschappij, activiteiten in de lokale speeltuin en deelname aan lokale verenigingen. Op deze manier stimuleer je de ontwikkeling op een zo normaal mogelijke wijze, waarmee de kans vergroot dat het kind ook later de ‘normale dingen van het leven’ ten uitvoer gaat brengen.